Dimensionsbokföring artiklar

För bokföring av artiklar i NAV är det inte ovanligt att företag vill kunna bokföra intäkterna och kostnaderna mot olika kostnadsställen och dimensioner för vidare uppföljning. Problemet i standard är att systemet tar dimensioner från artikeln för alla bokningar som sker.
Lösningen på detta är att kontona ställs in med vilka kostnadsställen samt övriga dimensioner som ska användas vid bokföring. Kravet ställs till ”Samma kod” för att kombinationen av konto och dimensioner måste finnas vid bokföring.
Ytterligare en säkerhetsmarkering finns för dimensioner som måste markeras för att tillåta att kostnadsställen och övriga dimensioner hämtas från kontot i första hand om samma dimensioner är använda på artikeln. På detta sätt kan kostnaderna och intäkterna för artiklarna ha olika märkningar gällande dimensioner.

Dela denna artikel

Om Effekt

Vi arbetar som experter på affärstödjande IT. Genom effektiv användning av Microsoft Dynamics NAV, Dynamics 365 och Drupal skapar vi moderna affärslösningar som har dina kunder i fokus. Sedan starten 1997 har vi genomfört över tusen projekt tillsammans med fler än 100 kunder.

Vill du veta mer?

Skriv in dina kontaktuppgifter nedan så kontaktar vi dig.

CAPTCHA
Denna fråga är för att testa om du är en människa och används för att hindra spam.